20100908

Miks Kaia Kanepi on Eesti noorsoo iidol

Iidoleid ei ole tänapäeval olemas. Selles mõttes, et kambaga kedagi hullult fännataks, täna on kõik palju vaoshoitum, mõnes mõttes piisab inimesele psühholoogiliselt iidoli välja valimiseks sellest, kui klikib Facebookis like ja Kanepi fännilehe on neid like viimastel päevadel tulnud juurde väga paljudelt eestlastelt.

Mida tahavad teha Eesti noored? Nad tahavad teha ja ajada oma asja. (Muidugi väga paljud ei tea, mis on nende "oma asi"). Noortele ei meeldi kellestki sõltuda. Järjest popimaks muutub oma firma, oma poe või oma kaubamärgiga tegelemine. Ideaalis tahaksid pea kõik Eesti noored mängida oma lemmikvaldkonnas globaalselt suurt mängu. Ja samas ei soovi noor inimene iseennast ära kaotada, tähendab, keegi ei taha kellegi näpunäidete järgi kaotada ära oma iseloomu ja karakterit.

Kaia Kanepi mängib globaalselt väga suurt mängu. Ta ei sõltu kellestki, ta on eelnevalt julgelt eemaldanud kõik ebasobivad treenerid ja mänedžerid. On vast tüdrukul julgust ja on vast tüdrukul iseloomu. Loomulikult on Kaia tennises andekas, aga ta on ka jonnakas, ta on karakter, mis on piisavalt tugev kõige vastu, mis elus ette tuleb. Ja ta läheb läbi.

Kaia Kanepi iseloomuga on paljudel väga kerge samastuda.
Kanepi võttis tahtmisega US Openi kaheksandikfinaalis ära raske võidu, veerandfinaal toimub täna õhtul. Olenemata veerandfinaali tulemusest, võib Kanepit pidada hetkel Eesti (sportlastest) noorsoo kõige suuremaks iidoliks ja seda eelkõige sellepärast, et tema läbimurre ja lugu on üldistatavad peaaegu kõikidele elualadele.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?