20101022

Pakkuge talentidele inimesi, mitte töökohti ja ideoloogiat

Käimas on arutelu, diskussioon "Talendid koju" teemal, Sten Tamkivi kirjutab Memokraadis, tasub lugeda ka kommentaare.

Proovin sõnastada, et miks on Eestis kõige parem töötada. Sellepärast, et ma 28-aastane ja ma tean teisi omavanuseid loovaid inimesi, kes on Eesti parimad. Mulle meeldib nendega koostööd teha. Igapäevaselt tuleb teha ka ebameeldivamaid asju, kuid ma teen pea igapäevaselt ka (Eesti mõistes) suuri asju. Ja mul on võimalus teha asju omamoodi ja iga projekti raames huvitavad mind eelkõige inimesed, kellega koos asju teen. Ma saan mõelda väga inimesekeskselt. Ütleme, et talendi keskselt. Kus mujal üldse oleks selline võimalus? Ma olen realist, ma ei saaks ilma kümneid aastaid panustamata kuskil sellist positsiooni.

Küsimus on eelkõige selles, et kuidas talent väärtustab teisi talente enda ümber ja kui palju vabadust on võimalik endale kehtestada.

Nii, et ärge pakkuge kojukutsutavatele inimestele töökohti. Pakkuge neile inimesi, kellega neile meeldiks koostööd teha. Töökohad peaksid eelkõige olema inimesed. Tööandjad ei peaks andma tööd, vaid väärtustama meeskonda.

Ja elada meeldib mulle Eestis nagunii. Inimeste, loomade ja vahelduse pärast. Ja mulle meeldib Eestist ära reisid ja naasta. Kodusadamat on vaja.


Comments:
Olen täiesti nõus!

Austust, innustust, suurte asjade tegemise tunnet tekitavad inimesed, mitte firmad ega palgastatistika.

Seetõttu ma ei näe, et inimene, kes on enese jaoks selle tõe juba avastanud, peaks siia tormama vaid ametinimetuse pärast. Samuti ma ei arva, et siia peaks tulema ka kodusadama pärast, kui sellised inimesed on mujal olemas.

Küsimus on kuidas ära tunda ja tundma saada neid inimesi siin, olles eemal? Ja nii et huvid ja oskused võiksid sellest kokkusaamisest midagi sünnitada?

Sest neid inimesi on. Üsna palju juba!
 
...teadusuuringud sekundeerivad, öeldes, et töökohal püsimist ennustab kõige paremini sobiv/meeldiv töökollektiiv, edestades palka või mis iganes muud tegurit :) Vähemalt ma nii mingist uuringust mäletan...

Head!
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?