20070729

Mehis Heinsaar. Teekond maailma lõppu.

Miks siis ikkagi on nii, et inimese hinges elab edasi see kummaline igatsus ehitada valmis laev, mis vilistaks kõigile loodusseadustele ja kannaks oma ehitaja üle merede ja ookeanide välja maailma lõppu? Sinna, kus taevas ja maa omavahel kokku puutuvad, kuhu kõik teed ja igatsused kokku jooksevad ning kus ajal pole inimese üle enam võimu.

Puhkuse teise nädala olen Ahvenamaal. Puhkuse esimene nädal lõppes Pärnu linna vallutamisega. Tuššeeee! Televiisorist tuleb Eesti kergejõustik, Värnik ei leia ja ei leia ja ei leia seda viskenurka.

Siis kujutas Naatan Vaeras enesele muheldes ette, et mõnel mehel on küll majad ja autod ja suvilad, aga temal seevastu on laev, see kummaline, sõidukõlbmatu ja iidne laev, mis teda ühe mereäärse künka otsas on ootamas. Kuid ühel päeval, jah, ühel päeval laseb ta selle laeva veel korda teha ning asub temaga teele.

20070727

Pärnus on näitus Mees ja Naine ja siin on üks Mudisti suur maal ja Soosaar on teinud video, et kuidas Mudist määris lõuendit, kui see suht pirakas maal valmis. Täitsa huvitav. Mudisti pilk on hullu ja geeniuse silmavaate ristsugutis. Pilves on.

20070726

tahtsin pelmeene, sain mustikavareenikud

Olen üksi maal. Eile kiirustasin ühelt bussilt teisele ja haarasin Maxima toidupoest süüa. Tahtsin osta pelmeene, aga sain mustikavareenikud. Mõttetud plönnid. Uni on magus. Hakkan täna mahalangenud õunapuud saagima.

*

Tegin ise endale omletti. Tuli täitsa söödav. Tegin omletti tavalise pliidi peal, sest gaasipliit on liiga intensiivne. Sain pliidile ilusti tule alla. Olen murtud õunapuu ja kuivanud õunapuu saagimisest nõnda väsinud, et teen praegu pisukese lõunapausi. Sõrmedel on bensiini lehk küljes. Mitu korda pidin mootorsae ketti pingutama. Täna vist trimmerdada ei jõua. Homme ka päev.

20070723

paks nukk ja Metsatölli torupill

Eile hommikul olime Margusega Rolandi laste sünnipäeval. Kaksikud said 500 päeva vanaks. Tegime peokäivitajatena algelist nukuteatrit.

Eile õhtul olime Haapsalus. Paralepa rand on üks väike rand. Ma ei teadnud seda. Kosmikud pole live-bändina just suurepärased. Metsatöll röögib, aga veidi atraktiivsemalt. Meeldib, kui torupill teeb häält.

Öine tagasisõit oli läbi une. Mängisime ärkvelhoidmise mängu.

"Maarja-Liis Ilus või Lenna Kuurmaa?"
"Lenna Kuurmaa"
"Liis Lass või Heti Tulve?"
"Milline see Heti Tulve veel on?"
"Sa ei tea Heti Tulvet!"
"Mina ei tea, minu arust on see jumala normaalne, et ma Heti Tulvet ei tea."
"Võiks asjadega kursis olla."
"Ju ta pole nii tuntud. Liis Lass."
"Ma võtaks Heti."

20070722

sanimajemsa i organisiirovajem

Käisin eile jalkaturniiril, kus kolmanda koha saavutanud meeskond sai kasti õlle ja kilekotitäie suitsukala. Mustvees. Linnapäevade raames. Kõik ülejäänud võistkonnad rääkisid teist keelt. Väikeste linnade tüdrukud on saledad sellepärast, et nende jaoks on McDonalds ja moodsad sõõrikud kättesaamatud.

20070720

Tyler Durden ei maga aidas. Tema on suurlinnade ja kiirteede poolt ärakurnatud. Väga vähe on vaja, et lõpetada vihkamine. Kõik eestlased maale hingama. Vähemalt üheks õhtuks. Inimesed vajavad teraapiat läbi sauna ja sügava une.

20070719

paul potts

Juba ammu on saanud siirus äriks. Ja kas pole see tegelikult kogu maailmale kasulik?

Kui mõni inimene on päriselt südamlik, siis see paneb kõik võnkuma. Kui mõni sündmus on päriselt liigutav, siis ei saa mööda hiilida.

Aitab kommertslikust teatrist ja kontsertitest. Mul pole vaja ühtegi paketireisi.

Ma vajan arvutit, youtube, professionaalseid produtsente.

Vaatasin PrisonBreaki lõpuni ja muretsesin Proffeti pileti. Viimane aeg oli seriaal enda jaoks ära lõpetada ja pileti ostsin meelega, et toetada veidigi alternatiivseid kultuuriüritusi. Tänu lavastuses kaasategevatele kursakaaslastele oleksin nähtavasti ka end tasuta sisse smuugeldanud, aga tahtsin anda oma panuse hea projekti edukusse.

PrisonBreak teise hooaja kolm viimast osa olid väga halvad. Mõtlesin, et see kuidas tippstsenaristid otsi kokku võtavad on midagi müstilist. Aga ei, suht läila pask. Tundus, et näitlejad on ka relvadega vehkimisest tüdinenud. T-Bag on täiesti alla käinud. Kolmas hooaeg tuleb "Sona", viimase hooaja viimane kaader oli muidugi kirgas ja meeldejääv - Panama dostojevskilik vangla.

20070718

live-ülekanne fc levadia moodi

Suur kodumaine jalgpallihiid kutsus oma kodulehe vahendusel kaasa elama nende võistkonna hetkel Makedoonias toimuvale euromängule. www.fclevadia.ee ilusti avanebki ja siis laeb üks maailmakole utsi-utsi bänner end ja siis ilmub kiri "Fc Levadia. Naudi jalgpalli!" ja siis DBI connect('host=localhost;database=gallery','gallery',...) failed: Too many connections at /usr/lib/perl5/5.8.3/weblib/webdb.pm line 100

Rohkem ei midagi.

Eks ainuke võimalus ole vana hea www.livescore.com

Tüüpiline.
Olen Internetihai.

Sõin kebabi ja vaatasin inimkeha

Jahu tänava alguses on keldris vene kohvik, mis otsib endale kokka ja kus ei käi ühtegi inimest. Margus ükspäev ütles mulle, et sealt saab 45 krontsa eest maailma parimat kebabi. On kindlasti paremaid, aga ära ma ta sõin. Kõrvale jõin suure tomatimahla.

Selle tuvastamatu nimega söögi-joogikoha vastas on ArtDepoo. Olin kuulnud näitusest. Astusin sisse. "Keha muutumine" oli pealkiri, enamus piltidel olid rindade ja nokuga kõhud. ArtDepoo tundub olevat tore maja. Näitus on tasuta ja avatud 21. juulini. Mulle oleks meeldinud näha õhuga täidetud rangluid ja lihastes sääri.

Vändra Aveli sõitis Länd Roveris Pärnu plääzile!

Rohkem labast nalja! Oleme ikkagi eestlased. Sita-kaka-tissinalja rahvus.

Lõin orkutisse kommuuni tänu pidevatele võllanaerudele. Inimesed, kes end ise kangelasteks kangutavad, on eksemplaridena meeldivad. Neis valitseb emotsionaalne tasakaalutus. Ikka parem kui kiretus ja vaikne nutt.

Käisin eile võõraste pükstega meres ujumas. Ott pidas Laulasmaal oma suvilas sünnipäeva. Lõikasin arbuusi ja puhusin pidevalt sütele vunki sisse. Ega grillimine ise polegi nõnda tore tegevus, aga see puhumine ja väikesed lendlevad sädemed on vapustavad.

20070717

Nõks, nõks ja nõks ja vasakuga lati alla kõrvade vahele.
Mehed, mul on visioon. Mina tean kuidas see mäng käib.
Ei ole nii, ei ole nii, nii väsinud, nii väsitav ja raske on see elu.

Hea mäng poisid, hea mäng, hea mäng, eesti mehed.

20070716

Eesti lipp auto küljes? Milleks? Olen viimasel ajal märganud liputavaid autosid. Ühel oli eile koguni kuus nokut. Just jalutasin mööda Sõpruse puiesteed koju ja jälle nägin ülirahvuslikku liiklusvahendit. Kole. Eestlus võiks avalduda teisiti. Postimees ka kirjutab.

Õudusunenäod ja une puudumine on suve suhe minusse.
Üsna mõnus.
Magada pole mõtet, kui saab ilma ja kui peab magama, siis olgu emotsionaalselt.
Olen sel suvel näinud oma elu kahtlasemaid unesid.
Ühe korra kohta ma tõesti ei ole kindel, et kas toimus asi elus või ilmsi.
Mu arvuti ärkas keset ööd ellu. Suhtles minuga.

Mu arvuti on väga elus organ. Tehiskaaslane, minu kunstneer. Teine süda. Ainuke südametunnistus.

Nädala aja pärast algab kahenädalane puhkus. Maale ja reisile! Aga kuhu ma reisin ja kellega? Kas Maagi raamatuga kahekesi Kreeka kuurortsaarele?

20070715

Üksindusega harjumine võtab aega. Vähemalt 25-30 aastat.

See armastuse otsimine on tõeliselt vastik. Ja kunagi pole sa küllalt maksnud, alati oled sa võlgu, isegi siis, kui sa pole midagi vastu saanud. Mulle tundub, et armastus on kirglik soov ennast teise vastu välja vahetada, saada ta endale nii nagu rõivas, nagu mask, nagu keha ja hing, mis omaenda põlatud keha ja hinge asemele panna. Armastus on iha olemise järele, olematuse lootusetu tung teise kaudu olevaks saada.

Kultuur on midagi minu ja surma vahel (sest üksik on lakkamatult oma surmaga, selle kummitusega kahekesi, hante par sa mort), õhuke, tuule käes liikuv ja kumerduv kardin selle jäleda ja kutsuva tühjuse ees.

Kunsti ja üksinduse vahel on mingi intiimne ja keeruline seos, see on peaaegu nagu abielu. Kunst sünnib üksinduses(t).

Lapsepõlvest kaasa võetud suhete muster näid korduvat terve elu. Ikka sama ootus, sama pettumus: inimesed ei vasta kunagi neile unistustele, mis ma nendega olen sidunud. Ikka samasugused eksklusiivsed, üksteist välistavad suhted.

Ühel päeval lakkan ma käimast selles sandwichibaaris ega tunne ta järele mingit nostalgiat, või kui tunnen nostalgiat, siis mitte nende suhteliselt halbade paninide järele, vaid selle enda järele, mis tundub tagantjärele alati palju reaalsem kui see ise, mis elab. Ma tunnen ennast ainult kirjapanduna.

Kirjanikud oskavad kirjutada, aga mitte elada. Kirjanike raamatutest saab õppida ainult kirjutamist. Muidu on nad ajaviide. Ma tean tervet hulka kirjanikke, kelle kirjutamisoskust ma kadestan, ja ma ei tea siiamaani mitte ühtegi kirjanikku, kelle elu ma kadestaksin, kelle elu ma tahaksin elada.

Üksik muutub juhuslike inimkontaktide suhtes ülitundlikuks.

HARJUTUSED. ANTON NIGOV.

kokkulepemäng

Nad teevad seda teiesuguste lollide meelitamiseks! Kurat küll, siuke sats!

Olen täna Pärnus toimunud rannajalgpallist nõnda erutatud, et lihtsalt pole vaja magada. Eelmine aasta oli Rändteater, see suvi loon ja õpin uuesti jalgpalli mängima. Rannajalgpall on kirglik mäng, kus peab jõudma joosta.

Öömuusika on Metsatöll. Karvane värk.

20070713

Planet Terror

Mädanevad munandid ja lihtsalt äralõigatud munandid. Lõhki kistud sisikonnad. Tapke kolle!

Baarimees, kes otsib ideaalse grillsousti retsepti. Best in Texas.
Põhimees, kes ei lase kunagi mööda.

Päriselt õudukas, sest verist ja jälki surma oli kogu film täis.
Tapke kolle, sest muidu muutud ise kolliks!

Rodriquez on teistmoodi stiilimeister kui Tarantino. Siuke ehast koiduni. Süzeelage film.
Aga isegi Bruce Willis mädanes elusalt ära ja fantaasialend on ainuke õige sõit.

homoparaad on grupiviha sünnitaja

Kui midagi panna suure kella külge, siis tekib suur-suur lumepall nagu ideaalses lörtsis.

Arvan, et kui pride (öeldakse vist ürituse kohta nii?) toimub, siis on kõik grupid kohal: Kalev Rebane oma poistega, anarhistid, emod, rokkarid, hip-hoparid jne. Võimalik, et tuleb ka Naši.

Arvan, et iga inimene võib nii patseerida nagu ise tahab. Ja üllast, sõbralikust algest peab käivituma iga üritus. Aga ebaintelligentset grupiviha on Eestis ilma tähtürituseta niigi üleliia. Võib-olla ei peaks lollusele jätma ruumi. Las pullid otsivad endale ise punaseid mähkmeid.

Elagem eelarvamusteta, väliselt tillukesena, seest suurena.

20070712

Patarei vangla puhvet asub kompleksi tagumises otsas. Söögikoht on suunatud merele. Saab ronida tunnimehetorni, katsuda okastraati. Pakutakse jooke, oivalisi kiluvõileibu, seljankat ja grillvorsti. Mürglikõrts Woodstock on kogu asja taga. Õhkkond on endises vanglas ajalooliselt rusuv.

Mina ei julge langevarjuga hüpata. Kukud ja avaneb. Minut aega puhast elu. Eile õhtul teised kirglikult vaidlesid, mina ei osanud midagi kosta.

Margus kutsus Carlsbergi fotonäituse avamisele upupupupu salooni, sai tasuta õlut, pärast läksime vinoteeki.

20070711

mida sööb taimetoitlane?

Kas ta kala sööb? Kas ta piima joob? Kas muna on loom või taim?

Olen kohanud elu jooksul mitmeid vegetariaanlasi, minu arust suurem osa neist petab iseennast ja maailma. Poosetada ei tasu.

Kui ma paar päeva ei saa piima ega liha, siis tunnen end füüsiliselt halvasti. Nii rikutud roheline.

Ma loen kõiki töökuulutusi. Trolli ekraanilt, kioskiaknalt, toidupoe lükandukselt. Otsitakse turvamehi, valvureid, kassapreilisid. Igat posterit lugedes mõtlen millisekundi mis oleks kui läheks ja töötaks kuskil rutiinselt väikese märkamatu inimesena. Teenindajaid on puudu, keegi ei taha olla hammasrattur.

Kuhugi ma ei lähe, mugavus on maitsev ja halastamatu

20070710

Pole ilma, mis ei sobiks jalgpalliks. Eile valmistusime Reaalkooli jalkastaadionil kollektiivi suvepäevadeks, vaja Hiiumaal augustis arhitektidele tuul alla teha. Pärast mõnusat vettimist ja ohtraid väravaid suundusime spontaanselt Domina Ilmarise hotelli sauna. Kuigi adminnineiu kahtlustas meid maksujõuetuses ja õllesid tuli saunas oodata kaua, pigistasime soomlaste poolt ruunatud mullivannist ja elektrikerisest viimase välja. Sport ja lõbu. Eriti vahva oli suure sajuga läbi linna rattaga sõita. Mõnusalt tilkusin, vastutulevad vaatasid mind kaastundlikult. Inimene pole suhkur, vihm on mõnu.

20070709

Olgu see showreel inspiratsiooniks paljudele, kes arvavad end oskavat luua ruumi-pilti-emotsiooni. Professionaalne ilu on multi-meta-moksu.

1001 on selle postituse number. Juubelijärgne.

Thea ja Kaspari kiindumusest oli kõige rohkem kahju. Tore maapoiss, enam-vähem linnatüdruk, miks nad siis ei või musitada! Vaatasin eile õhtul "Klassi", olen rõõmus eestlaste edu üle. Film oli puudutav, aga logisev. Nii ongi praegu moes.

Öösel lendas mulle väike sääsk kõrva. Lõin maha, aga ei saanud laipa kõrvast kätte. Pidin tõusma ja ennast hooldama.

20070708

Neljapäeva hommikul väljus Tallinn-Valga buss rikke tõttu tund aega hiljem ja nii pidime Valgas koheselt hüppama kohaliku bussi peale ja nii ei saanud me osta endale süüa. Kaks päeva sõime makarone, riisi ja konserve. Siis tuli onu Tiit ja tõi kartulast, grillliha ja piima. Maal on hea, kuigi tunded on seal alati härdad, kättesaamatud ja igavikulised.

20070705

Pärnaõied, me asume teele. Mina ja täditütar Teele.
Sõidame neli tundi bussiga. Kolm päeva elu.

20070704

Koit Toome, ma pole sulle mingi allikas.

Juhtub ikka ju nii, et teed midagi ja siis raadiost või telekast mängib mingi idiootne lugu, mis jääb kummitama.

Olin Jaanipäeval maal ja Vikerraadio lasi imalat muusikat ja nüüd tõmbasin selle popi loo. Naljakad sõnad. Mees ei saa üldse aru, mida ta laulab.

Paar päeva tagasi grilltšillile valmistudes jäi telekast kõigile võnkuma "Naised on hullud!"

ratturid ja rullikatega isased

Käisime eile Margusega ratastega sõitmas. Tšillilt sõitsime. Rahulikult kulgesime kogu Kakumäe läbi. Vaatasime ilusaid maju, kritiseerisime arhitektuuri ja pidevalt lasid vastutulevad rullikatega sõitjad meile kella. Me sõitsime küll hästi rattatee ääres. Ei saa siis aru, et kas peaks tee pealt ära tulema, kui mõni tõsise varustusega suveuisutaja vastu tuleb.

Ujuma ei läinud. Tundus veidi külm. Peopesad on valusad. Rattakindad tuleks muretseda.

20070703

eestlaste energiaväli

Üks amatöörsalvestus. Väga palju energiat on õhus. Lauluilu ja emotsioon emotsiooniks, aga just sellepärast oli see hetk laulupeol lahe, et õhk oli energiast lämmi. Kohutavalt kasulik on elus võimalikult palju viibida energiapilves.


taaskasutatav lambaliha

Eile helistas kooli majandusjuhataja ja ütles, et külmkapp läheb sulatamisse, aga ees on mu etenduses kasutuses olnud lambaliha. Ma ütlesin, et andku ükskõik kellele see liha.

Õhtupoolik helistas Marko ja kutsus mind Hendriku poole grillima. Ta olevat head liha saanud.

See oli üks huvitav grilliõhtu. Iseleiutatud marinaad, põlev foolium ja ropud naljad.

Kõht täitus tempokalt, sest rasv on ruumikas.

20070702

19 krooniga sain raamatu

Lonkisin mööda linna ja astusin raamatupoodi. Polnud plaanis midagi osta, raamatud on kallid ja sisutühjad.

Letil vedeles suursuguselt kujundatud laiaformaadiliste raamatute vahel üks pehme, Tiit Hennoste "Eurooplaseks saamine kõrvalkäija altkulmupilk", artikleid ja arvamusi 1986-2003. Tagakaanel oli uskumatu hind, ma isegi ei hakanud oma isicut välgutama. Suvel võib natuke keerulisemat teksti ju ka endale lubada.

Lugesin oma uut raamatut Kuku klubi terrassil ja jõin jäätisekokteili. Kõrvallauda istusid naiskunstnikud ja rääkisid valjult telefoniga. Ei suutnud rohkem keskenduda.

Strukturalistid tulevad matemaatika kallakuga klassidest. Kõik peab mahtuma süsteemi, aga süsteem võib olla teistmoodi.

vana vigala haug ja haabneeme nokud

Laupäeva õhtul olin Marguse maakohas. Maja kõrvalt voolab jõgi.
Püüdsime kala. Minu õnge otsa jäid väga väikesed kalad. Margus püüdis ühe väikese kalaga haugi kinni. Uskumatu.
Kaugemalt kostus Rockilaagri mürts. Tõsine andmine.
Haugi grillisime vooliumis ära.

Eile õhtul tümpsus Camaro raadiost Def Räädu ja lahtine sportauto sõitis väikesele stiilipeole. Käisime paljalt meres. Karm.

rahvariietes tüdrukud on ilusad

Kõige parem on laulupeol ringi liikuda üksi ja hästi paljude inimeste keskel mõelda oma mõtteid. Laulupeolt saab energiat. Tõnis Mägi on kõige karmim laulumees üldse, täna hommikul kuulan tööl "Palvet".

Kui eesti tüdrukul on rahvariided seljas ja silmad siirust täis, siis on ta kõigist victoria secreti modellidest kaunim.

eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?