20080531

Valdo tahab pruudi juurde

http://www.kampaaniad.net/valdo/

Tänapäeval on armastus võimalik ka tuhandete kilomeetrite kauguselt.

Mul on tugev nohu, aga see mind ei heiduta, sest täna on mõneks ajaks minu elu viimane koolitund.

20080530

5. juuni kell 20.05 ETV ehk järgmisel neljapäeval näeb, mis lennusaatest välja tuli või kuidas asi kokku monteeriti.

Lõik Maria Lee lõpuesseest:
Meie kooliaja jooksul on palju asju juhtunud: kool käis läbi remondist (tõsi küll, remondieelset teame ju ainult vanema kursuse juttudest), sai 50-aastaseks, samal ajal loodi Tallinnas uus teater NO99, millega oleme tema sünnist saadik kaasas käinud ja jälginud ühe institutsiooni teket, arengut ning takistusi. Ühiskondlikult saab seda nelja aastat ehk adekvaatsemalt hinnata mõni aeg hiljem, ent ka poliitikas ning ühiskonnaelus on palju asju juhtunud – näiteks “Tinasõdur, baleriin ja siga” esietendumise aegu Draamateatris toimusid samal ajal kõrvalmajas presidendivalimised; sel ajal, kui ta mängukavast maha läks, oli tänavatel rahutusemeelsus ning hordide kaupa politseinikke.
Arvan, et on mingi põhjalikum üleminekuperiood: aeg on liigestest lahti, nüüdsama võib kõik kardinaalselt muutuda. Tõsi küll, vaevalt kunagi ühelegi koolilõpetajale teisiti on tundunud; ent mul on tunne, et meiega kuidagi umbseisu jõudnud koolitraditsioon ning teater ootab pingsalt (ja vajab!) mingisugust välisstiimulit ühiskonnast – teatrid ei ole praegu halvas seisus, pea kõik saalid on kuu aega ette välja müüdud, ent õhus on tunda mingisugust lämbust, vaikust enne tormi, umbsust.
Ja veel – ma arvan, et kõikide oma kursusepõhiste puuduste kiuste oleme meie just need teatriinimesed, kes haaravad muutustest kinni ning nendega kaasa lähevad. Sest meie elame oma aega kõige teravamalt läbi.

20080528

Ma olen eile, täna kuulanud Allan Vainola lugu Indie 68 korda. Miks nii palju, ma ei tea.

Kool on läbi, täidan oma valget vihikut mõtetega, mis võivad kunagi kuhugi välja jõuda. Või kaduda igaveseks. Vaatan reklaame, kunstiraamatuid, loen välismaiseid uudisteportaale.

"Oliver otsustab!" on saanud head tagasisidet. Rahvas mängib, spetsialistid kiidavad. Kui tuleb järgmine mäng, siis teeme veel parema mängu, ka Oliveri puhul oleks pidanud osad asjad veel paremini läbi mõtlema.

Läksin täna raamatupoodi, mõtlesin, et savi ostan ühe raamatu ja loen läbi. Valisin kultusluuletaja kogutud teosed, mis maksis pea 400 krooni. Lugesin suvalisest kohast paar luuletust ja hakkasin kassa poole liikuma, siis sain aru, et täna pole see päev. Panin paksu raamatu tagasi.

Eesti kirjanduse letilt haarasin popkirjandust ja hakkasin kassa poole liikuma. Siis sain aru, et ma olen otsustusvõimetu. Ma ei ostnud täna ühtegi raamatut.

Ja ma ei suuda otsustada, et kas see reklaamivideo on väga tore või lihtsalt poosetamine.

Mul on telefon kodus. Mul jäi telefon koju. Tähendab, kui ust lukku keerasin, siis tundsin, et telefoni ei ole taskus ja siis ma teesklesin, et ma ei märganud, et mul pole telefoni taskus. Ma vist jätsin telefoni koju.

20080527

Skype viirus

Ma ei tea, kas see on paha viirus või mis asi, aga see on suhteliselt ebameeldiv, et viimasel ajal ca iga teine päev hüppab lahti Skype tekstisõnumiaken, kus mingi kahtlane kasutajanimi kutsub mind osalema mingis kahtlases vestluses.

Vanasti oli Skype viirusevaba.
 Või pole ma lihtsalt harjunud pidevalt oma programme uuendama.

Vanasti räägiti, et mac on viirusevaba. Vist on suhteliselt viirusevaba siiani, aga emotsionaalselt need lahtihüppavad aknad ärritavad mu närvisüsteemi.

20080526

Mul on kool läbi. Laupäeval on auväärse komisjoni ees veel vestlus, mis on puhtalt formaalsus. Aga mul on kool läbi. Mul on käes oma teine 4-aastane  kõrgharidus. Viimased koolitööd on tehtud. Ei oska päris täpselt öelda, et kas viimased koolitööd kogu eluks, aga mõneks ajaks kindlasti. Tahan nüüd mängida ja lihtsalt olla ja osad oma mõtted lõpuni mõelda ja puhata ja siis asuda suurtele tegudele.

Raha on elu, raha on otsused, Oliver otsustab

http://oliverotsustab.minuraha.ee/

Tänasest alates on võimalik kõigil teha hea mehe Oliveri eluvalikuid.

Eestlane, eestlane, Ulfsaki Lembit on valmis olema su targutav hea onu. Külva ta oma otsustega üle.

20080525

Võrkpall on võrratu

Ma ei tohi hakata sporti vaatama, kui vaja kirjatööd teha. Eesti võrkpallikoondis paneb Poola vastu väga okeilt. See on ikka müstika kuidas inimene oskab endale leida asendustegevusi, kui peab midagi poolvägisi tegema.

LISA: Kella viieks on selge, et Eesti võitis maailma viiendat võrkpallivõistkonda. Super! Puhtalt distsipliini ja julguse pealt.

Dima Bilan, Anni Lorak ja see Rootsi tips olid teinud kõige tõupuhtamad Eurovisioonilood ja kõige tõupuhtamad Eurovisiooni lavatantsud ja sellepärast nad erinesid teistest, kes üritasid leida imekonkse ja vaimutsesid.

Dima oli kampa võtnud ka Jevgeni uisutama ja Stradivariuse viiuliga mehe eputama. Olgu Dima Bilan õnnelik, Eurovisioon on täpselt tema üritus.

Vaatasin laulud ära ja läksin magama, hommikul netist loen, et Dima võitis. Venemaa võitis jäähoki, võitis Eurovisiooni, kuid jalgpalli EM-i Venemaa vaevalt võidab.

On üsna selge, et Moskvasse peaks Paadamiga sõitma järgmine aasta duo Anne Veski ja Jaak Joala.

Mina ostsin eile Brita veekannu ja pesin aknaid. Osa aknaid ei jõudnud ära pesta ja kuigi see on emotsionaalne väljamõeldis, ikkagi on tunne, et Brita veekannu vesi on puhtam kui niisama kraanivesi.

20080524

mida ma eile õppisin

* Maailmas on olemas väga suuri külmkappe ja väga suuri kortereid. Mulle on alati sümpatiseerinud kohmakus, mis kaasneb asjade viimisega ühest kohtast teise. Mulle meeldib teha iga päevas midagi ootamatut ja seda, mis pole plaanis.

* Mulle ei meeldi rampväsinult reede õhtul jalgpalli mängida. Mängust kaob ära lõbu, kui pead mängimise jaoks rumalalt pingutama. Olen ka 26-aastaselt käsitlematu jonnipunn.

* Sündmused on erinevatele inimestele erineva tähtusastmega. Käisin korraks kursuse näitlejate viimase koosmängitud etenduse järelpeol. Inimesena peaksin suutma mõistma mis läheb kellele korda ja miks.

20080523

Mis siis üldse on täiuslikkus küsib Arvo Pärt.

Eilne õhtu kujunes nostalgiliseks tšillimiseks Maarja, Agnese, Marioni ja Maria Leega.

"Eestis õpib kolm inimest dramaturgiat. Ma olen üks neist." on tutvuse sobitamiseks ööklubis absoluutselt paslik avang. Küll oli meil naljakas teha omavahel iihhii-ahhahaa nalju.

20080522

Televisioon näitab meid

Lavakunstikooli 23. lendu tutvustav saade on ETV-s eetris 5. juunil kell 20.05. Need on Maria Lee tehtud fotod saate lindistusest. Loodame, et saade tuleb sisutihe, uuenduslik, huvitav ja mis kõige tähtsam, ka võõrale silmale arusaadav.

Minu antud intervjuu müstiliselt hävines ja selle lindistus tuleb täna kordamisele. Ma ei tea kuidas korrata mõtete väljamõtlemist, mida oled ükskord juba välja mõelnud.

20080521

Kas teile meeldib sünnipäevadel käia? Mulle põhimõtteliselt meeldib, aga kõigil viimastel sünnipäevadel olen ma suutnud viibida kõige rohkem tund aega. Ma ei suuda kuulata grupis rääkivaid inimesi. Tavaliselt ei ole midagi rääkida ja siis otsitakse vaimukusi ja teada ta on, et vaimukused pole tegelikult vaimukad.

Kui ma olen kaua õhtul üleval, siis mul on tunne, et ma raiskan oma hommikut.

Eks kõik ole minu viga.

Kui lõputööd tehtud saavad, siis katsun olla mõnda aega ka päris inimene.

Aga muidu mulle meeldib olla mitte midagi andva sotsiaalse kontakti vältija.

20080520

Ka tänapäeva tehnika juures võib kõik metsa minna. Hävines üks spontaanne intervjuu. See teeb haiget, kui tehnika lõhub inimest.

Äpu tunne on tehnika apsude suhtes. Inimene on tänu sõltuvusele tehnikast muutunud võimetuks ja saamatuks. Nii emotsionaalselt kui funktsioneerivalt.

20080519

HU kui sotsiaalne püss

Jällegi üks suurepärane lugu, ühest tabist panen YouTube mängima ja teises tabis kirjutan google docsi teksti. Hea muusika on sotsiaalne ja esitaja usub, mis laulab.


Olen mõelnud, et peaks idiootse popmuusika kuulamise lõpetama. Peaks kõrvetama mõned cd-d ja need autosse viima, et siis kui ma sõidan autoga, oleks võtta. Arcade Fire. Metro Luminal.

Mul pole iPodi ega ühtegi teist kõrvaklappidega ühendatud muusikamängijat. Ma olen vist veidi ajast maha jäänud. Minu muusika on mu arvutis.

Olen mõelnud, et peaks arvutist osa muusikat ära kustutama. Mu arvutis on osa muusikat täielik jama.

20080518

veidi idealismi, veidi võib mõtlemises olla idealismi

Kõige tähtsam on ärgata varahommikul aukartuses päeva ees. Igas päevas peaks olema väljakutse. Mõte võiks kohe tööle hakata, kogu aeg võiks olla huvitav ja kõik võiks hinge puudutada. Mul võiks olla võimalikult palju hästi elatud päevi, mil teen ja tunnen uskumatult palju.

Iga hetk, mis sa elus kaotad mõttetu passimise või mõttetute tegevuste või mõttetute inimeste peale, on ajaraiskamine. Iga päev on väga lühike, kogu elu on suhteliselt lühike. Kui ma olen niisama, siis olen ma niisama niisama olemise pärast, et oleks hea puhata ja olla lihtne inimene. Kui ma oleksin iga päev niisama, siis oleks kõik mu päevad ühesuguselt igavad.

Kõige tähtsam on mõelda ja teha, mitte olla kihvt. Tuleb tegeleda nende asjadega, mis sulle korda lähevad. Tuleb viibida nende inimeste seas, kelle sisu sulle meeldib. Kõik on teiste inspireerimine ja teistelt inspiratsiooni saamine. Mulle meeldivad kordumatu sära ja ärksa mõttemaailmaga inimesed. Mina arvan, et tõde ja siirus on algelemendid.

Iga hetk on väärtuslik, aga pisemgi sündmus ei eksisteeri üksi. Tuleks tegutseda pikemaajaliste eesmärkide nimel, isegi siis, kui sa ei oska neid endale sõnastada.

Iga mu päev võiks olla nagu suursugune etendus – uus, ootamatu ja puudutav. Igal päeval võiks olla mõte. Iga päev võiks olla nii pikk, et uinudes ei usu ise ka, et see kõik juhtus täna.

20080516

su kass ei kao kunagi ära

Vähem realismi, rohkem reaalsust!
Selles, mis teed peab olema kübeke soojust ja tuleb loota, et midagi juhtuks.
Filmisime täna Lennusaate vaheklippe ja ühel Kalamaja tänaval juhtus nõnda palju korraga. Seal oli ehedust, julgust, hoolivust ja hirmu. Ei tea, mis lindile jäi ja mis lindile jäänust saatesse sobib. 5. juunil ETV pealt näeb.

Kui hommikul kööki-elutuppa astusin unise peaga, siis lõi ninna õrn rooside lõhn. Lilled olin pannud õhtul laua peale. "Perekond" lahkus soojalt, söömaaeg toimus vene restoranis, natuke jõime viina ja palju jäi peent toitu üle. Viimasel etendusel sai naerda, ei olnud matust. Aeg on edasi liikuda.

20080514

selleaastane paul potts

Jällegi aplaus produtsentidele, kuid kahjuks ei võida kaks aastat järjest samasugune inimene. Vahe on sees meie superstaaridega või mis?
Eks tegelikult on talendijaht ja superstaari trall kaks erinevat asja. Eesti on vist liiga väike ja inimesed on liiga uudishimulik, et oleks võimalik, et Põlvas või Saarepeedis elaks mõni selline tüdruk.

Kuidas mulle ei meeldi, kui inimesed ei oska midagi teha. Mitte, et ma kõike oskaks ja teaks, aga ma ei vindu ja ei hädalda. Ma vähemalt üritan areneda.

Inimesed ei oska korralikult tööd teha ega oska midagi välja mõelda. Ei oska olla loovad ja sõbralikud ja ei oska lugeda maailma uudiseid ja elada suuremate mõtete keskel, kui oma saamatu elu.

Viimasel ajal on mul tunne, et lihtsad asjad ja kohustused hukutavad kõik tähtsad alged. Paljud inimesed tegelevad enamus aega poosetamisega, see lihtsalt on kole.

Rohkem sisu.

Aga kõik on tegelikult hästi. Igas päevas on midagi suurepärast.

20080513

Kui sa tegeled fotodega ja tahad end sel alal arendada, siis siin on sulle üks võimalik väljund.

ma karjun sporti vaadates

Mulle meeldib olla ühe võistkonna poolt ja närviliselt televiisori ees kiruda ebaõnnestumisi ja rõõmustada kõikide õnnestumiste üle. Eile olime Stassi ja Mikuga Serviti poolt, kui nad teisel lisaajal Kehra alistasid. Võistkonnasport on spordi kõige huvitavam osa. Kõike võib juhtuda ja ei loe ainult oskused, tahtmine ja soov võita on alati väga tähtsad.

20080512

Ta ronib neljapäeval viimast korda külmkapi peale. Neljapäeval on lavastuse Perekond matused. See lugu osutus äärmiselt menukaks, viimase kaheksa kuu jooksul on lavastust mängitud ca 25 korda, mis pole ühe koolitüki kohta teps mitte vähe. Seda enam, et lavastusele põhimõtteliselt reklaami ei tehtud, jutt imelikest, kuid sümpaatsetest Mustamäe inimestest levis suust suhu.

Ta ronib neljapäeval viimast korda külmkapi peale. Nad söövad neljapäeva õhtul viimast korda õhtust. Neljapäeval ütleb Tras viimast korda hingelt ära, mis tal hingel on. Vint jääb nähtavasti alatiseks isekaks maailmaparandajaks. Mina arvan, et Kahkil läheb hiljem elus hästi.

See on igavene paratamatus, et mis saab karakteritest pärast seda, kui lavastuse etendused lõpevad.

20080511

Jalkas võitsime 3:1 ja see andis mulle nõnda palju jõudu, et tulin koju ja koristasin põhjalikult ja pesin pesu. Kael on valus, sest ühte peapalli vist võtsin veidi vale peapiirkonnaga. Head emadepäeva kõigile headele naistele.

Ma ei tea palju see intervjuu või need mõttehüpped on võõrale ajalehelugejale arusaadavad, aga mulle meeldib kaaslaste jutust see lause:

Publik ei ole rumal, ta ei taha näha kellegi mõtte pealesurumist. Praeguses põlvkonnas mõtleb igaüks asjadest omamoodi. Neil on see õigus. Kui vanasti oli teater revolutsioon, info andmine – kõik võtsid vastu ja läksid kaasa –, siis nüüd on igaüks isiksus. Ta on omaette, tal on oma arusaam maailmast. Mõtlevad inimesed ei viitsi enam minna teatrisse.

20080510

Hetkel on mul käsi faas, kus ma põen kõike, mida ma ütlen või kuidas mu elu kommenteeritakse. Eks see ole lapsehaigus, et ei taha iseendast, oma tegemistest ja tulevikust rääkida, aga siiski ma sooviksin korteripidusid, kus inimesed on lihtsalt ja on lihtsalt vaimutsevad inimesed.

20080508

Kõige raskem on välja valida õiged mõjutused ja valed mõjutused hetkega kõrvale jätta. Õigete mõjutustega jõuab elus väga kaugele, valed mõjutused muudavad arglikuks ja kahtlevaks.

Kolm kõige vajalikumat netilehte

docs.google.com - seal ma kirjutan.
wikipedia.org - seal saan ma targemaks.
youtube.com - seal on kõike.

20080507

Rahvuslik koeratõug. Ka kõige väiksem koer võib osutuda juhiks!

Mulle film "Nuga" täitsa meeldis, just visuaalselt ja stilistiliselt ja ootamatute, kuid samas põhjendatud käitumisaktide tõttu. See mulle ei meeldinud, et nuga jäi kätte kinni. Kuid ängi oli ja siukeses filmis peab ängi olema. Alguses oli naiivne, keskel täitsa hirmus, lõpus veidi igav. Mees tehku veel filme.

20080506

Kõige tähtsam on olla iseendale armas ja uskuda oma mõtete jõusse, sest mis see muu üldse loeb. Käia üksi kunstinäitusel ja kinos ja osta endale suurte aknaklaasidega kohvikust kartulisalatit viineritega. Kirjutada iga päev oma salajasse vihikusse üles mõni oma mõte. Diskuteerida teistega ja öelda neile, et võib-olla on neil õigus ja tegelikult teada, et neil ei ole õigus. Lugeda suvalist raamatut siis, kui on kõige kiirem aeg ja peaks nagu hull süvenema koolitöödesse. Ebaratsionaalselt kiinduda salaja inimestesse ja mitte tahta isegi neid kiindumusi tunda ja tunda rõõmu, kui kogemata juhtud mõnega neist paar sõna vahetama. Kõige tähtsam on olla iseendale armas.

20080505

Käisin Kanuti saalis kaasaegset Eesti ooperit vaatamas ja ausalt öeldes oli päris kihvt, just tempo mõttes, aeglane ja süvenev, tempot toetasid suurepärane heli ja valgus ja teine lühiooper pidi veel poole tunni pärast tulema, aga ma ei jõudnud kunsti enam taluda ja sõitsin rongiga koju ja nüüd vahin mitte midagi mõteldes tipptasemel käsipalli Kalev Spordist. Varsti lähen magama ka, sest tõusin täna 5.30 ja mõtlesin homme ka 5.30 tõusta, et saaks hommikul kohe midagi ära teha.

Eile mängisin jalgpalli ja saime hooaja esimese kaotuse 0:1. Aga see polnud mingi ime, sest need poisid teevad trenni ja jõuavad joosta, meie loodame õnnele ja "kogemusele". Aga tore oli mängida. Sai toonust ja väsimust.

20080503

"Teeme ära 2008" on Eesti ajaloo tähtsündmus

Kui täna oma vanaaegse bussiga Kloogalt läbi Keila-Joa, Vääna, Tabasalu tagasi sõitsime ja nägime üsna mitut lipujaama, kus usinad inimesed askeldasid kogutud prügihunnikute üle, või kui hetk varem Klooga rannast koos teiste paljude talguliste hernesuppi sõime, siis võis tunda õhus Eestit ja tegu, kõvasti tegu, mitte juttu ja virinat. Olen täiesti nõus, et täna koristas 45 000 inimest Eesti kodanikuühiskonna tugevamaks.  Treileritega ringisagivad erinevad sõiduautod, mis transportisid prügi, olid sümbolid. Nagu tankid lahinguväljal.

Aktsioon on see, mis liidab inimesi. Aktsioon on see, mis panevad inimesi üksteist elama inspireerima. Prügiaktsioon on see, mis teeb osalejate suhte prügi ja rämpsu suhtes kogu eluks palju selgemaks.

Pole vaja käia raha eest kõik koos välismaa artiste vaatamas, elu on palju suurem kui teeme tegevusi, milles on nii emotsioon kui suurem mõte. Tänasest jääb emotsioon nädalateks ja Eesti on puhtam.

Kõige huvitavamad tänased leiud.

Kõik, mis sa täna metsast leidsid, on Rainer Nõlvaku oma.

20080502

Käisin eile Lätimaal supermarketis Elvi ja võtsin sealt läti juustu ja täitsa kuuma kohupiimakooki ja läti õlut ja riia sprotte. Õlu maitses nagu kusi ja kohupiimakook oli oivaline ja juustu pole ma veel proovinud.

eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?